Fordypningsstudium i avansert kredittanalyse 2017/2018


Avansert kredittanalyse 2018

Søknadsfrist

Studieavgift

 

 

9. februar 2018

65 000,-

 


Fordypningsstudiet i avansert kredittanalyse er et intensivt studium med fokus på kredittrisiko. Målet er å tilby et program som systematiserer og integrerer aktuelle problemstillinger innen kredittanalyse.

 

Studiet svarer på finansmarkedets behov for en dyptgående og teoribasert forståelse av kredittrisiko knyttet til selskaper. Dette inkluderer ulike tilnærminger til modellering av kredittrisiko, herunder empiriske grunnlag for prising og måling av kredittrisiko i forbindelse med ulike gjeldsinstrumenter og lånekontrakter. Også ulike aspekt ved porteføljeforvaltning og utarbeidelse av kredittanalyser blir diskutert. Studiet er utarbeidet med tanke på de som arbeider med kreditt, og som har behov for å forstå kompleksiteten i kreditt. I fokus står kredittrisiko, låneavtaler, mislighold, regnskapsanalyse, rating, kredittmarkeder og kredittforvaltning.

 

Undervisningen er organisert i fire hovedtemaer fordelt på fire helgesamlinger i perioden mars til august 2018 (tre før- og en etter sommeren).  Første helgesamling går over fire dager, mens de øvrige samlingene går over tre dager; samtlige med start fredag. Samlingene finner sted i Oslo. I tillegg kommer en eksamen, innlevering av fagoppgaven (med et omfang på 25-30 sider) og en avsluttende dag på Lysebu i desember 2018.

 

Studiet og faglig innhold er utviklet gjennom faglige diskusjoner mellom representanter fra NHH og NFF: Anders Buvik (DNB), Svein-Arne Persson (NHH), Kristian Semmen (Sparebank1 Markets) og André Vatsgard (Sector Capital AS).